- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Velt“: Nemačka dovela Kijev u zabludu po pitanju vojne pomoći

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava na zgradi Bundestaga u Berlinu
Zastava na zgradi Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Nemačka odugovlači isporuku tenkova „Gepard“ i nije dala Kijevu pravu informaciju o načinu da to naoružanje nabavi, piše „Velt“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ministar odbrane Kristin Lambreht do sada nije informisala ukrajinsku vladu da Kijev sam mora da naruči samohodne protivavionske sisteme ‘Gepard’ od vojne kompanije ‘Kraus-Mafej Vegman’... Umesto toga, Ukrajini su rekli da će tenkove dobiti direktno od nemačke federalne vlade“, navodi se u članku.
List ističe da se obećanja Berlina data Kijevu ne podudaraju sa izjavama ministra odbrane za nemačku javnost. Konkretno, dan nakon što je objavljeno da će ti sistemi biti isporučeni Ukrajini, Lambreht je rekla da će se to realizovati kroz ugovor između Ukrajine i kompanije a da federalna vlada daje samo odobrenje za to.
Nejasna procedura dovela do toga da su rokovi isporuke nepoznati, navodi nemački dnevnik.
„Prema stanju od 6. maja Ministarstvo odbrane ne zna kada će ti sistemi biti isporučeni Ukrajini“, citira „Velt“ odgovor nemačkog Ministarstva odbrane na pitanje poslanika Serepa Gilera.
Nemački mediji su već ranije pisali da Berlin nije mogao da isporuči Ukrajini obećane sisteme „Gepard“, ali i da nemačka vlada još nije formalno odobrila zahtev koncerna „Rajnmetal“ za isporuku 100 borbenih vozila pešadije „Marder“, kao i 88 tenkova „Leopard“.
Obuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
NATO šalje Ukrajini zastarelo oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala