- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šef Saveta Evrope ne isključuje mogućnost uvođenja sankcija na ruski gas

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaŠef Evropskog saveta Šarl Mišel
Šef Evropskog saveta Šarl Mišel - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Predsednik Saveta Evrope Šarl Mišel izjavio je da ne isključuje mogućnost da se ruski gas vremenom nađe pod sankcijama i ponovo potvrdio da, bez obzira na to što mnoge zemlje imaju problem da postanu energetski nezavisne, ne postoji plan da se promeni politika odustajanja od ruskih energenata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Za to će biti potrebno neko vreme, ali gas iz Rusije pre ili kasnije bi mogao da postane predmet sankcija“, rekao je Mišel u intervjuu za japansku televiziju NHK.
Prema njegovim rečima, Evropska unija razmatra pitanje finansijske podrške državama koje ne mogu u kratkom roku da se oslobode zavisnosti od ruskih energenata.
Mađarska i niz drugih zemalja Evropske unije blokiraju usvajanje šestog paketa evropskih sankcija protiv Rusije, jer ne prihvataju uvođenje embarga na rusku naftu.
Zapadne zemlje uvele su brojne ograničavajuće mere Rusiji zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Niz kompanija je saopštio da napušta rusko tržište i zatvara proizvodnju u Rusiji.
Četvrtog maja predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je najavila šesti paket sankcija protiv Rusije, koji obuhvata i odloženi embargo na isporuke ruske nafte.
Evropska komisija se zalaže za to da se u roku od šest meseci uvede zabrana uvoza sirove nafte iz Rusije u EU, a da se tokom sledeće godine uvede i zabrana na uvoz naftnih derivata.
Evropska komisija je predložila da se Mađarskoj i Slovačkoj dozvoli da kupuju rusku naftu do kraja 2024. godine.
Zgrada mađarskog parlamenta u Budimpešti - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SVET
Sijarto: Embargo na naftu iz Rusije naneo bi više štete Mađarskoj nego Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala