- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador pozvan u MIP Rumunije, sporna objava o NATO-u

© AFP 2023 / Andrei PungovschiAmbasada Rusije u Bukureštu
Ambasada Rusije u Bukureštu - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije u Bukureštu Valerij Kuzmin pozvan je u rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova zbog objave članka o NATO-u i samoj Rumuniji, saopštila je pres-služba spoljnopolitičkog resora te zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U vezi sa materijalom koji je ambasada Ruske Federacije u Bukureštu objavila na svom zvaničnom sajtu pod nazivom 'O lavežu NATO-a u blizini granica Rusije i glavnom izvoru dezinformacija u svetu', ministar spoljnih poslova Bogdan Auresku naložio je da ruski ambasador u Bukureštu Valerij Kuzmin bude pozvan u sedište MIP-a“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu MIP-a Rumunije.

Kako se dodaje, u sredu, 11. maja 2022. godine, održan je sastanak ruskog ambasadora sa državnim sekretarom za strateška pitanja Julijanom Fotom. S tim u vezi, Fota je izrazio nezadovoljstvo onim što je napisano u članku na račun Rumunije i Alijanse.
Podsetimo, u članku koji je objavila ruska ambasada navode se reči iz intervjua poglavara Rimokatoličke crkve Franje o tome da je „lavež NATO-a u blizini ruskih granica izazvao reakciju“ Rusije. Pored toga, u njemu se govori o mnogobrojnim dezinformacijama i provokacijama Zapada u svetlu situacije u Ukrajini.
Osim toga, papa je izrazio spremnost da otputuje u Moskvu kako bi se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i pomogao u rešavanju situacije u Ukrajini.
Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine i zaštite građana Donbasa.
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Papa Franja: Lavež NATO-a pred vratima Rusije mogao bi da bude uzrok sukoba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala