- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Ovacije za Srbiju u polufinalu Evrovizije: Publika tapšala sa Konstraktom /foto, video/

© AP Photo / Luca BrunoKonstrakta
Konstrakta - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta nastupila je večeras kao treća po redu u drugom polufinalu takmičenja za Pesmu Evrovizije u „Areni Palo Olimpiko“ u Torinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Konstrakta, pevačica, tekstopisac i arhitekta, našu zemlju je predstavila specifičnom pesmom „In corpore sano“, koja je po žanru najbliža teatarskom kabareu.
Publika u „Areni Palo Olimpiko“ ovacijama je ispratila Konstraktu.
Ona je isticala pre nastupa da će sa svojom ekipom dati sve od sebe da odvede Srbiju u finale takmičenja za Pesmu Evrovizije.
„Uzbuđena sam, ali nemam tremu. Malo nam je stresno zbog velikog uzbuđenja u Srbiji“, kazala je Konstrakta.
Nemački mediji s druge strane nazivaju našu predstavnicu u Torinu srpskom Lejdi Gagom i pitaju se da li je njen nastup ipak previše nekonvencionalan za pobedu.
Prvo polufinale Pesme Evrovizije bilo je 10. maja kada je nastupilo 18 zemalja, a u finale su ušli predstavnici Švajcarske, Jermenije, Islanda, Litvanije, Portugalije, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Holandije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala