Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Otvoren Sajam automobila; Vučić: Čekamo odluku dva svetska proizvođača o fabrikama u Srbiji /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Sajma automobila
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Sajma automobila - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Sajam automobila "DDOR EKO BG KAR ŠOU 07" svečano je otvoren danas na Beogradskom sajmu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vučić je poručio da srpska autoindustrija ima svetlu budućnost, kao i da se još čeka odluka bar dva velika globalna svetska proizvođača automobila da li će otvoriti svoje fabrike u Srbiji.
"Ponosan sam na Srbiju i Beograd, na sajam automobila i motocikala budući da danas prisustvujemo prvoj manifestaciji ove vrste u Evropi nakon dvogodišnje pauze", rekao je Vučić na otvaranju.
Vučić je rekao da je Srbije privukla već velike i poznate proizvođače automobila i naglasio da je uveren da će Srbija uspeti da napravi ceo lanac u proizvodnji električnih automobila u našoj zemlji.
"Uveren sam da je budućnost naše autoindustrije koja je nosilac napretka svake zemlje - svetla", naglasio je Vučić.
"Verujem da ćemo uspeti da ubedimo još neke od globalnih igrača da prihvate naše gostoprimstvo i otvore svoje fabrike baš u našoj zemlji. Uskoro očekujemo odluke bar dva velika globalna proizvođača, to bi bila najveća promena u njenoj modernoj istoriji, ako bismo bar jednog od ta dva velika globalna igrača uspeli da dovedemo u Srbiju", istakao je predsednik.
Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.
Od 12. do 15. maja pod kupolom Hale 1 Beogradskog sajma predstaviće se 28 automobilskih marki, sa pedesetak premijera, od kojih je najveći broj električnih i hibridnih vozila.
Na sajmu će biti oko 210 automobilskih izlagača, zastupnika tridesetak brendova među kojima premijerno i legendarni 102 godine star, danas kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobilski brend u Velikoj Britaniji.
Prikazaće između 120 i 140 različitih modela.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICSajam automobila
Sajam automobila - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Sajam automobila
Takođe, biće izloženo 48 novih modela, od kojih su 36 premijere, a 12 noviteti. Sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom biće predstavljeno njih čak 36.
Potpuno električnih automobila među premijerama i novitetima je čak 25, što je za više od 50 odsto.
Domaća publika imaće prilike da vidi električne i hibridne modele čija prodaja još uvek nije počela.
Organizaciju sajma podržala je Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova.
Paralelno sa sajmom automobila, u Hali 4 održava se i 14. salon motocikala, kvadova i sličnih vozila "Motopashion".
"Motopashion" će ugostiti 50 izlagača, koji će predstaviti tridesetak brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila iz te kategorije, sa više od 80 modela.
Ljubitelji starih vozila će u Hali 3 moći da vide izložbu oldtajmera, a u okolnim manjim halama predstaviće se proizvođači delova i opreme, javio je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala