- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Podli potez Prištine – vadi li Zapad još jedan adut protiv Srbije | Od četvrtka do četvrtka

© Sputnik / Lola ĐorđevićProfesor Miloš Ković
Profesor Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih sedam dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše istoričar prof. dr Miloš Ković.
Priština je podnela zahtev za prijem u Savet Evrope. Kremlj hitno reagovao nakon što su finski lideri podržali prijem te zemlje u NATO. U Moskvi održana vojna parada povodom 77. godišnjce Dana pobede. Vaseljenska patrijaršija priznala tzv. crkvu Severne Makedonije. U Crnoj Gori su se na dan Svetog Vasilija Ostroškog sastali premijer i patrijarh SPC.
O ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaramo sa istoričarom Milošem Kovićem. Pitaćemo ga šta znači članstvo Prištine u Savetu Evrope? Da li ovaj potez postavlja pitanje opstanka Vašingtonskog sporazuma? Šta za Rusiju znači prijem Finske u NATO? Ko slavi Dan pobede, a ko Dan Evrope? Šta se krije iza odluke Vaseljenske patrijaršije da priznaje takozvanu crkvu Severne Makedonije kao pravoslavnu? Šta je rezultat sastanka predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem?
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Od četvrtka do četvrtka
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala