- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Može li „Bizon“ da ugrozi „Vuka“?

© AFP 2023 / PATRICK KOVARIKSten Vavrinka
Sten Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, i Sten Vavrinka, bivši broj tri, sastaju se po 26. put u karijeri, a Švajcarac koji se vratio posle povrede istakao je da nije spreman da igra na nivou srpskog asa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Čuveni Sten Vavrinka uspeo je posle niza operacija da se u 37. godini vrati na teren i veže na Mastersu u Rimu dve pobede protiv Rejlija Opelke i Lasla Đerea.
Sa druge strane, Novak Đoković se nije naigrao tenisa od početka godine ali je pokazao da je na dobrom putu da se vrati u formu i jasno je da će Švajcarac morati mnogo da se namuči kako bi pružio otpor velikom rivalu.
Dueli Vavrinke i Đokovića uvek su epski, a Novak vodi sa 19 pobeda i šest poraza.
Svestan je Švajcarac da iako ga očekuje spektakl da će imati neizmerno težak zadatak, a iskreno je priznao da smatra da nije na nivou kojim bi mogao da parira najboljem teniseru sveta.
„Biće dobro igrati protiv njega kako bih video na čemu sam, ali sigurno i dalje nisam na njegovom nivou. Ipak, morate da igrate protiv najboljih kako bi znali na čemu morate najviše da radite“, istakao je Vavrinka.
Čuveni „Bizon“ se vratio i ne želi još uvek da ostavi reket, a da li će ga stari mečevi protiv „Vuka“ iz Beograda motivisati da i tek sveže oporavljen igra tenis kojim je ranije dolazio do Grend slem titula videćemo u trećem kolu Rima.
Poslednji put u „večnom gradu“ igrali su 2011. godine kada je slavio Đoković. Sa druge strane njihov poslednji meč na šljaci pripao je Vavrinki 2015. godine u finalu Rolan Garosa.
Novak Đoković u finalu Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Hajka na Đokovića – Britanci ne žele Novaka u svom dvorištu
Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Rusija i Belorusija dobile zeleno svetlo za Rolan Garos!
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
Đere nije izdržao, sprema se spektakl: Đoković i Vavrinka u trećem kolu Rima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala