- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Uništen sistem za navođenje S-300 u oblasti Odese

© SputnikBrifing Ministarstva odbrane Rusije
Brifing Ministarstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Visokopreciznim raketama tokom protekle noći pogođene su 34 oblasti koncentrisanja ukrajinskih vojnih snaga i tehnike i dva skladišta municije. Likvidirano je 320 ukrajinskih nacionalista, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, ruska avijacija je u oblasti Odese uništila radarski sistem za navođenje kompleksa S-300, a u vazdušnim udarima pogođeno je i 120 oblasti u kojima su okupljene ukrajinske snage i vojna tehnika. Uništeno je i skladište oružja u Harkovskoj oblasti.
Raketna vojska i artiljerija su u protekla 24 sata pogodile 405 oblasti koncentrisanja ukrajinske vojske i tehnike i 26 artiljerijskih odreda, 12 upravljačkih punktova, jedan S-300 i tri „Smerča“, kao i dva skladišta municije, rekao je Konašenkov.
Ruska protivvazdušna odbrana je tokom proteklog dana oborila 13 ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući i dronove iznad Zmijskog ostrva. Presretnuto je 14 projektila „Smerč“.
Ruska vojska je tokom specijalne operacije u Ukrajini uništila 164 aviona i 125 helikoptera, 821 bespilotnu letelicu, 303 protivraketna kompleksa. Uništeno je i 3.013 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 364 višecevna bacača raketa, 1.471 jedinica poljske artiljerije i minobacača, 2.824 jedinice specijalne vojne automobilske tehnike.
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Američki Senat nije usvojio zakon o rekordnoj vojnoj pomoći Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala