- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev upozorava: Potencijalni sukob NATO-a i Rusije mogao bi da preraste u nuklearni rat

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev
Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Pumpanje Ukrajine oružjem povećava verovatnoću potencijalnog sukoba NATO-a i Rusije koji bi mogao da preraste u nuklearni rat, upozorava zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Činjenica da zemlje Alijanse pumpaju Ukrajinu oružjem, pripremaju njene snage za korišćenje zapadne tehnike, šalju plaćenike i održavaju vežbe blizu naših granica – povećava verovatnoću direktnog i otvorenog sukoba NATO-a sa Rusijom umesto 'proksi rata' koji trenutno vode“, ocenio je bivši ruski premijer.
Prema njegovim rečima, „takav sukob uvek nosi rizik da se pretvori u pravi nuklearni rat, što bi bio katastrofalan scenario za sve“.
On je nazvao ciničnom retoriku Zapada da Ruska Federacija navodno plaši svet nuklearnim sukobom.
Medvedev je ranije izjavio da postoji nekoliko slučajeva u kojima Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje i svi su navedeni u ukazu predsednika – to govori o odlučnosti zemlje da zaštiti svoj suverenitet, ali da su u teškim situacijama pregovori najbolji i najispravniji način.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Pogledajte i novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“, u kom Ljubinka Milinčić govori o tome zašto američki branioci žele da sravne sa zemljom Ukrajinu, dokle će Evropa da puca sebi u glavu i kako je SSSR naučio da živi sa sankcijama:
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
RUSIJA
Lavrov: Mi se ne igramo pojmom „nuklearni rat“, obuzdajte te ukrajinske i poljske činovnike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala