- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Direktan sukob Rusije i NATO-a svi žele da izbegnu

© Sputnik / Vitaliй BelousovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Direktan sukob Rusije i NATO-a svi žele da izbegnu, a Rusija je istovremeno spremna da odlučno odgovori svakome ko pokuša da se umeša u specijalnu operaciju u Ukrajini, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Direktan sukob Rusije i NATO-a svi žele da izbegnu. I Rusija. O tome su u više navrata govorili i u samom NATO-u, a mislim, što je najvažnije, i u Vašingtonu. Takve izjave, na najvišem nivou, davao je i predsednik SAD Bajden. To je ono što bi želeli svi da izbegnu“, rekao je Peskov.
Portparol Kremlja je istovremeno naglasio da Rusija, pre svega, polazi od izjava predsednika Rusije Vladimira Putina od 24. februara.
„O tome da će Rusija biti spremna da da najodlučniji odgovor onoj strani koja pokuša da na neki način uđe u Ukrajinu i da se umeša u specijalnu vojnu operaciju koju sada sprovode Oružane snage Ruske Federacije“, naveo je Peskov.

Sve smo učinili da do operacije u Ukrajini ne dođe

Prema njegovim rečima, Rusija je učinila sve da ne dođe do operacije u Ukrajini, ali sa njom nisu želeli da razgovaraju.
„Sećate se da su pre početka specijalne vojne operacije predsednik Vladimir Putin i ruska strana preduzeli korake da te operacije ne bude. Nisu želeli sa nama da razgovaraju ni da nas čuju. U poslednja dva meseca nije bilo nikakvih aktivnosti u cilju obnavljanja dijaloga“, rekao je portparol Kremlja.
Kada je reč o rusko-ukrajinskim pregovorima, Peskov je rekao da nema napretka.
„Nemamo čime da se pohvalimo“, rekao je on.
Pogledajte i novo izdanje emisije „Moj pogled na Rusiju“, u kom Ljubinka Milinčić govori o tome zašto američki branioci žele da sravne sa zemljom Ukrajinu, dokle će Evropa da puca sebi u glavu i kako je SSSR naučio da živi sa sankcijama:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala