- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako prevazići strah od vožnje automobila

CC0 / / Žena za volanom
Žena za volanom - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Ukoliko imate strah od vožnje, postoji nekoliko načina da isti i prevaziđete.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iako poseduju vozačku dozvolu, dosta ljudi ima neverovatan strah od toga da sami sednu za volan. Ipak, stručnjaci kažu da postoji nekoliko načina da ga prevaziđete i uživate u vožnji, prenose Novosti.
Šta je strah od vožnje?
Stručnjaci tvrde da strah od vožnje nije sam strah od nje, već se plašite napada panike ukoliko dođe do neke nepredviđene situacije na putu. Ova vrsta straha potiče od svesnosti rizika i odgovornosti koju imate za volanom.
Napravite sebi prijatan ambijent u kolima
Kako biste se osećali prijatno u utrašnjosti svog četvorotočkaša, potrebno je da napravite sebi ambijent koji će biti prijatan. Proizvođači kola se svake godine trude da naprave potpuni ugođaj, pa pored udobnosti i komfora postoje i sedišta sa masažerima, koji vam dodatno mogu pomoći u preovladavanju straha.
Posvetite se učenju vožnje
Ukoliko dugo niste vozili otkako ste položili, potrebno je da neko vreme automobil vozite sa iskusnim vozačem ili instruktorom koji će vam najbolje pomoći u tome. Vozite polako kako biste stekli rutinu, tako da pažnja bude usmerena na promenu brzine, signalizaciju i dešavanja na putu.
Poverenje u sebe i automobil
Kao i u svemu što radite, potrebno je prvenstveno da imate poverenja u sebe, a onda i u automobil koji vozite. Kako biste stekli poverenje, neophodno je da auto bude potpuno ispravan, a onda da imate i automobil koji odgovara vašem tipu ličnosti, jer bi on u potpunosti trebao da vam odgovara, kako ne biste doživljavali neprijatna iskustva.
Vežbajte duboko disanje
Duboko disanje smanjuje tenziju i povećava koncentraciju. Ona vas vraća u trenutak u kome se nalazite i na taj način skreće pažnju sa negativnih misli i dešavanja u okruženju. Ovu tehniku možete primenjivati kod kuće ili u bilo kojoj nezahvalnoj situaciji u kojoj se nađete. Time ćete povećati sigurnost u vožnji jer će napadi panike biti sve ređi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala