- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hersonska oblast: Želimo da postanemo deo Rusije u doglednoj budućnosti

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava na gradskoj administraciji Hersona
Ruska zastava na gradskoj administraciji Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Hersonska oblast namerava da uputih zahtev ruskom predsedniku Vladimiru Putinu za uključenje u sastav Rusije nakon završetka svih integracionih procesa, izjavio je zamenik načelnika vojno-civilne administracije regiona Kiril Stremousov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Za sada nisu naznačeni vremenski rokovi za pripremu apela. Ali to nije pitanje narednih dana, već dogledne budućnosti. Čim završimo sve integracione procese i budemo u potpunosti spremni da oblast postane pravi region Ruske Federacije, odmah ćemo se obratiti predsedniku Rusije“, objasnio je Stremousov.
Prema njegovim rečima, prioritet je izgradnja čitave strukture vlasti, obnova ekonomske sfere i funkcionisanja oblasti, kao i potpuni prelazak na standarde ruskog zakonodavstva.
S tim u vezi, on je naglasio da se trenutno radi na ponovnom pokretanju privrede, da se izgrađuje novi upravljački, policijski, finansijski i penzioni sistem, kao i mehanizmi za dobijanje ruskog državljanstva.

Žitelji Hersonske oblasti smatraju rusku vojsku zaštitnicima

Istovremeno, on je konstatovao da Hersonska oblast rusku vojsku doživljava kao zaštitnike.

„Ruske snage štite stanovnike naše oblasti od raketnih udara i drugih pokušaja ukrajinskih vlasti da vrate borbena dejstva na teritoriju mirne Hersonske oblasti“, istakao je zamenik načelnika vojno-civilne administracije regiona, dodajući da je ta oblast u potpunosti pod kontrolom ruske vojske koja osigurava bezbednost i red u regionu.

Stremousov je ranije rekao novinarima da će vlasti Hersonske oblasti uputiti zahtev predsedniku Rusije da region postane deo Ruske Federacije.
Ruske snage su tokom specijalne operacije Ukrajine preuzele kontrolu nad celom Hersonskom oblasti na jugu zemlje i azovskim delom Zaporoške oblasti. U regionima su formirane civilno-vojne uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radija i obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zastava Rusije na zgradi gradske administracije Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
RUSIJA
Peskov: Stanovnici Hersonske oblasti treba sami da odlučuju o svojoj budućnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala