- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington vodi masovnu kampanju u ruskom društvu po uzoru na Gebelsove metode

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljno-obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Stejt department SAD je nevladinim organizacijama koje su pod njegovom kontrolom postavio zadatak da u ruskom društvu vode masovnu kampanju diskreditacije specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Radi širenja spinova za Telegram kanale i društvene mreže pripremljeni su brojni primitivni, ali alarmantni slogani koji treba da izazovu paniku. Njihov osnovni sadržaj se svodi na to da će 'demokratski kijevski režim' uz podršku 'velikog i strašnog' Zapada naneti odlučujući poraz 'totalitarnoj' Rusiji, a samo građanski protest velikih razmera navodno može da spasi zemlju od neminovne katastrofe“, naveo je Nariškin.
Prema njegovim rečima, Stejt department je nevladinim organizacijama preporučio da šire lažne vesti koje su usmerene na dehumanizaciju političkog i vojnog rukovodstva Rusije u očima ruskog naroda.
„Radi pojačavanja uticaja na publiku američki spoljnopolitički resor preporučuje onima koje sponzoriše da šireći propagandu aktivnije koriste necenzurisanu leksiku, uvredljive i vulgarne izraze. Preporučuje se da se ne gnušaju širenja najneverovatnijih laži usmerenih na dehumanizaciju političkog i vojnog rukovodstva Rusije u očima naroda“, rekao je Nariškin.
On je ocenio da Vašington veruje da je taj pristup najefikasniji kada je reč o mladim ljudima u gradskim sredinama.
„Pretpostavlja se da će omladina, 'progutavši' to buncanje, izaći na ulice i pokrenuti u Rusiji 'liberalno-demokratske' promene, odnosno promene koje odgovaraju Zapadu“, dodao je Nariškin.
Prema njegovoj oceni, pokušaji Stejt departmenta SAD da uz pomoć lažnih vesti dehumanizuje političko i vojno rukovodstvo Rusije u očima ruskog naroda imaju mnogo toga zajedničkog s tradicijom Ministarstva propagande Trećeg rajha i njegovog šefa Jozefa Gebelsa koji je intelektualizam smatrao najgorim neprijateljem svake propagande.
„Gebelsu se čak i pripisuje fraza: 'Dajte mi medija i ja ću od svakog naroda napraviti krdo svinja. To mu s Rusima 1941. nije uspelo“, rekao je Nariškin i dodao da veruje da ni Vašington neće uspeti u svojim namerama.
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Nariškin: Poljska planira da preuzme kontrolu nad delom Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala