- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Protesti opozicije u Jerevanu: Demonstranti blokirali ulaze u gradsku kuću

© Sputnik / Aram NersesyanProtesti u Jerevanu, Jermenija
Protesti u Jerevanu, Jermenija - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Pristalice opozicije u Jermeniji, koje traže ostavku premijera zemlje Nikola Pašinjana, izašle su i danas na ulice prestonice i blokirale ulaz u zgradu gradske kuće, javlja dopisnik Sputnjika.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Blokiramo sva četiri ulaza u zgradu“, rekao je zamenik predsednika parlamenta iz opozicione frakcije „Jermenija“ Išhan Sagateljan.
Kako je kazao, cilj okupljenih je da blokiraju pristup zgradi, a ne da uđu u nju.
„Pašinjan je pretvorio gradsku kuću u svoje vlasništvo ili kancelariju vladajuće stranke 'Građanski dogovor'. Ljude otpuštaju zbog njihovih stavova, vrše pritisak. Neka sada vide šta znači pritisak“, obratio se Sagateljan okupljenima.
Takođe je apelovao na policiju da izbegava provokacije, istakavši da je ceo događaj „legalna, mirna akcija građanske neposlušnosti“.
Poslanik iz stranke „Jermenija“ Arcvik Minasjan je dodao da demonstranti ne primenjuju silu.
Kako je saopšteno, specijalne policijske jedinice su prišle jednom od ulaza u zgradu gradske kuće, ali su ih okružili demonstranti. Policija pokušava da zadrži okupljene.
Opozicija u Jermeniji održava masovne proteste širom zemlje od 25. aprila. Na hiljade ljudi je izašlo na ulice prestonice 1. i 2. maja. Demonstranti su uvereni da politika vlasti preti zemlji gubitkom državnosti.
Protesti u Jermeniji - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
Protivnici Pašinjana ponovo izašli na ulice jermenske prestonice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala