- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon potvrdio: Isporučivali smo oružje Ukrajini pre ruske vojne operacije

© SERGEI SUPINSKYUkrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države isporučivale su oružje Ukrajini mnogo pre početka specijalne vojne operacije Rusije, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi za Foks njuz“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Administracija (predsednika SAD Džozefa) Bajdena isporučivala je oružje mnogo pre invazije. Prva milijarda dolara koju je predsednik izdvojio za Ukrajinu zaista je uključivala pomoć u smrtonosnom oružju... Sjedinjene Američke Države, Kanada, Velika Britanija i drugi saveznici zapravo su pomogli u pripremi Ukrajinaca“, istakao je Kirbi.
Prošle nedelje je američki predsednik objavio o isporučivanju dodatne vojne pomoći Ukrajini. Bajden je podsetio da su sredstva koja je Kongres izdvojio za pružanje takve pomoći praktično iscrpljena. Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je u utorak dodatni paket pomoći Ukrajini u vrednosti od skoro 40 milijardi dolara. Kako je ranije saopštila američka administracija, pre toga je od početka mandata Džozefa Bajdena za ove namene bilo izdvojeno najmanje 4,5 milijardi dolara, uključujući 3,8 milijardi dolara od 24. februara – početka specijalne vojne operacije Rusije.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SVET
Bajden želi ukrajinsku pšenicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala