- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nazivao je Jokića „klincem“ i ponovo nije zadovoljan: „Kriv je ovakav svet!“

© AP Photo / Jeff ChiuSrpski košarkaš – Nikola Jokić
Srpski košarkaš – Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Dok Rivers, američki košarkaški trener, pre godinu dana nije želeo da izgovori ime „Nikola Jokić“, nazvao ga je „klincem iz Denvera“, a pošto je srpski košarkaš drugi put uzastopno dobio naslov najkorisnijeg igrača NBA lige izrazio je negodovanje zbog toga.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rivers je tokom sezone koja je završena 2020. godine imao nameru da sa Los Anđeles Klipersima osvoji titulu, dobio je na raspolaganje dobar tim, ali se na tom putu isprečio Denver, predvođen Jokićem.
Rivers je i prošle godine, tokom koje je vodio Filadelfiju, agitovao da njegov pulen Džoel Embid bude proglašen za MVP NBA lige.
„Da ja glasam, MVP bi bio Džoel, a posle možda klinac iz Denvera“, rekao je tada Rivers.
Jokić je i ove sezone izabran za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, ali Rivers ostaje pri svom stavu.
Doduše, sada je Jokiću pomenuo ime.
„Ne znam šta je Džoel trebalo više da uradi ove godine, igrajući bez drugog najboljeg igrača u ekipi cele godine. Slušajte, njegov rezime sezone je sjajan. Ne želim da uzmem ništa Jokiću, on je paklen igrač. Mislim da je se sve desilo zbog društva koje je okrenuto analizama i statistici, taj svet je ponekad van kontrole. Ljudi, gledajte igru i odlučite, to je nešto što oduvek pričam“, naveo je Rivers.
On je time nastavio polemiku o tome da je Jokić „statistički MVP“, a da je Embid „očigledan MVP“, a negde je ispustio da napomene da je srpski košarkaš celu sezonu odigrao bez dva najbolja saigrača, dok je njegov pulen u međuvremenu kao pomoć dobio nekadašnjeg MVP, Džejmsa Hardena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala