- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predstavnički dom odobrio: Rekordna pomoć za Ukrajinu

© AP Photo / J. Scott ApplewhitePogled na američki Kapitol
Pogled na američki Kapitol - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je novi paket pomoći za Ukrajinu od skoro 40 milijardi dolara, što je suma bez presedana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Predsednik Amerike Džozef Bajden prošle nedelje je zatražio izdvajanje dodatne pomoći za Kijev.
On je tada rekao da su sredstva koje je Kongres već izdvojio praktično iscrpljena i pozvao kongresmene da bez odlaganja odobre njegov zahtev za izdvajanje još 33 milijarde dolara.
Kako su naveli američki mediji, u Kongresu je potom postignut dogovor da se ta taj iznos podigne na 39,8 milijardi dolara.
Prema medijskim navodima, novi paket predviđa 3,4 milijarde dolara za vojnu pomoć, dok je ostatak planiran za humanitarnu pomoć.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Zapadne zemlje, u prvom redu Amerika i Velika Britanija, intenzivno naoružavaju snage Kijeva.
Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
„Američka vojna pomoć preterano hvaljena“: Ukrajinski zarobljenik o oružju koje NATO isporučuje Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala