Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šest dojava o bombama u Beogradu

© Sputnik / Maša RadovićEvakuisan tržni centar Rajićeva
Evakuisan tržni centar Rajićeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Zbog anonimne dojave o bombama evakuisana su tri tržna centra u Beogradu, studentski dom „Patris Lumumba“ i Zoo-vrt, a Sputnjik saznaje da je evakuisan i muzej Cepter u Knez Mihailovoj ulici.
MUP je primio dojavu o bombi u tržnom centru u Rakovici, na Banjici i u Knez Mihailovoj, evakuisani su i posetioci i zaposleni. Uklonjeni su i automobili sa parkinga tržnih centara. Na terenu su bile kontradiverzione ekipe.
Bomba je dojavljena i u beogradskom Zoo-vrtu i u muzeju Cepter u Knez Mihailovoj.
Više javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa MUP-om i Bezbednosno-informativnom agencijom preuzima od osnovnih javnih tužilaštava rad na otkrivanju osoba koje u poslednje vreme gotovo svakodnevno lažno prijavljuju da su u objektima postavljene bombe.
U saopštenju tužilaštvo navodi da je takav vid postupanja neophodan kako bi se efikasno otkrili i procesuirali izvršioci krivičnog dela izazivanje panike i nereda i eventualno drugih krivičnih dela.
Tužilaštvo podseća da je nakon anonimnih dojava o bombi, potrebno evakuisati objekat u potpunosti od građana, zaposlenih, dece, ukloniti automobile, kako bi pripadnici MUP-a obavili kontradiverzionu kontrolu i utvrdili da li je reč o lažnoj dojavi.
Sve to, pored panike i uznemirenosti kod građana, remeti i odlaže redovan rad i nepotrebno troši vreme i resurse, navode iz tužilaštva, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala