- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vlasti Rige uklonile cveće sa spomenika Oslobodiocima položeno na Dan pobede /foto, video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaCveće na spomeniku Oslobodiocima u Rigi položeno na Dan pobede
Cveće na spomeniku Oslobodiocima u Rigi položeno na Dan pobede - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Opštinske službe Rige u utorak su traktorom uklonile cveće položeno 9. maja na spomenik Oslobodiocima Rige, prenosi portal „Delfi“ pozivajući se na poslanika Gradskog veća Rige.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako navodi portal, odbornik Rige Konstantin Čekušin objavio je na društvenim mrežama fotografiju traktora koji uklanja cveće položeno u ponedeljak na spomenik Oslobodiocima.
„Lice novog veća Rige“, napisao je odbornik u potpisu fotografije.
Uprkos jutarnjim naporima letonskih komunalaca, stanovnici ponovo dolaze do spomenika Oslobodiocima Rige i nastavljaju da polažu cveće.
Ruska ambasada u Letoniji saopštila je da način na koji su vlasti Rige postupile sa cvećem položenim na spomenik oslobodiocima predstavlja „bezgranični bezobrazluk“.
„Jutros je sveže cveće traktor odneo kao staro đubre. Plašili su se da će biti vidljive razmere sećanja i zahvalnosti stanovnika Rige prema vojnicima-oslobodiocima. Ali mnogi ljudi su kupili ovo cveće svojim poslednjim novcem, dugo ga nosili u rukama ulicama prestonice Letonije, pošto su parking i prilazi kod spomenika bili blokirani“, navodi se u saopštenju ambasade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala