- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska vojska izvela novu krvavu provokaciju u Harkovskoj oblasti po scenariju „Buča“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice iz Marijupolja
Izbeglice iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska je pucala na šest civilnih vozila u Harkovskoj oblasti u okviru krvave akcije po scenariju iz Buče, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prema raspoloživim pouzdanim informacijama, kijevski režim je izveo još jednu krvavu akciju u Harkovskoj oblasti po scenariju 'Buča'. Na deonici puta između naseljenih mesta Stari i Novi Saltov, vojnici Oružanih snaga Ukrajine gađali su šest civilnih vozila na kojima su bile podignute bele zastave. Taj monstruozni zločin su fotografisali i snimali stručnjaci centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je Mizincev.
Pored toga, ukrajinska artiljerija je izvela nekoliko napada iz naselja u Beloj Krinici (Hersonska oblast) na položaje Oružanih snaga Rusije kako bi izazvala uzvratnu vatru na stambene objekte civila koje militanti teritorijalne odbrane ne puštaju da izađu iz blokiranog naseljenog mesta i drže ih kao živi štit, kazao je general. Kako dodaje, predstavnici norveških medija su bili prisutni kako bi zabeležili navodne neselektivne napade Rusije na civilno stanovništvo u Beloj Krinici.

„Unapred upozoravamo da je planirano da se u najskorije vreme ti i drugi izmišljeni materijali kijevskog režima o navodnim 'zverstvima Rusa' masovno objave u zapadnim i ukrajinskim medijima, kao i na internetu“, upozorio je Mizincev.

Ukrajinski ekstremisti izgone civile iz skloništa

„U Mogiljevu Podoljskom u Vinickoj oblasti, nacionalisti i strani plaćenici su u zgradi škole opremili uporište, napravili zalihe vojne opreme i naoružanja, a u podrumu silom drže civile iz okolnih kuća. U Lisičansku u LNR vojnici Oružanih snaga Ukrajine preteći ubistvom isterali su žene, decu i starce iz skloništa u školi, a tamo su napravili zalihe municije. U naseljenom mestu Slobožansko u Harkovskoj oblasti u zgradi gimnizacije ekstremisti su opremili uporište. U blizini su raspoređeni tenkovi i oklopni transporteri, prilazi školi su minirani, ali lokalno stanovništvo namerno nije obavešteno o tome“, rekao je Mizincev.
Po njegovim rečima, Oružane snage Rusije se humano odnose prema civilnom stanovništvom, ne izvode napade na objekte civilne infrastrukture, za razliku od oružanih formacija Ukrajine koje i dalje svuda koriste bolnice, stambene zgrade, crkve, obdaništa, kampove i druge civilne objekte za skrivanje militanata i raspoređivanje naoružanja.
Ukrajinske vlasti i mediji objavili su video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.
Ruski Mi-24 - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
RUSIJA
Ukrajina izgubila 14 borbenih letelica u pokušaju da povrati Zmijsko ostrvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala