- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina obustavlja tranzit: Evropa ostaje bez trećine isporuka gasa iz Rusije

© Sputnik / StringerVentil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini
Ventil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Operator gasnog transportnog sistema Ukrajine od sutra obustavlja tranzit gasa u Evropu preko gasne stanice „Sohranovka“ koja se nalazi u Luganskoj oblasti, navodi se u saopštenju operatora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Operator gasnog transportnog sistema Ukrajine obaveštava da se od 07.00 časova 11. maja 2022. godine neće vršiti prijem gasa u gasni transportni sistem Ukrajine u tački 'Sohranovka'“, precizirano je u saopštenju.

Kako je precizirano, zbog više sile nije moguć dalji transport gasa preko stanice „Sohranovka“ i pogranične kompresorske stanice „Novopskov“ koje su pod kontrolom Rusije.
Operator navodi da kroz kompresorsku stanicu „Novopskov“ prolazi skoro trećina gasa koji se isporučuje iz Rusije u Evropu tranzitom – do 32,6 miliona kubnih metara dnevno.
Kompanija navodi da je „u cilju ispunjavanja tranzitnih obaveza prema evropskim partnerima moguće privremeno prebacivanje nedostupnih kapaciteta sa tačke 'Sohranovka' u tačku 'Sudža' koja se nalazi na teritoriji koja je pod kontrolom Ukrajine“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala