Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„U vrhunskoj je formi“: Edi Rama posetio Tačija u Hagu /video/

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači i Edi Rama u Prištini
Hašim Tači i Edi Rama u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama sastao se sa bivšim predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem u pritvorskim prostorijama u Hagu. Rama je nakon toga izjavio da je „Tači u vrhunskoj formi“ i da je „uveren u pravdu OVK“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Zatekao sam predsednika Tačija u vrhunskoj formi. Uveren možda čak i više nego kada sam ga sreo pre nego što je došao ovde da je to neizbežan način da se pred pravdom četvorostruko dokaže potpuna čistota oslobodilačkog rata i naravno čistota ideala pripadnika OVK i njenih vođa“, izjavio je Rama u video poruci na Fejsbuku.
„Nema mnogo toga da se kaže. Naravno, svi smo uvereni da se oslobodilački rat Kosova ne može ponovo pisati, niti se može staviti u bilo koji drugi okvir jer je već uključen u zlatni okvir žrtava, date krvi i svih napora za slobodno, demokratsko i suvereno Kosovo“, kazao je Rama, prenosi Kosovo onlajn.
Tači se izjasnio tokom današnjeg ponovnog pojavljivanja pred Specijalnim sudom za zločine OVK da nije kriv po novim optužbama za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti iz potvrđene izmenjene optužnice, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih veća, preneo je Tanjug.
Optužnica protiv Tačija proširena je optužbama za zločine u Budakovu, Semetištu i Gnjilanu, gde je, kako se navodi, OVK više Albanaca i Srba otela, nezakonito pritvorila, prebijala, mučila, a neke od njih i ubila.
Komadant OVK Hašim Tači sa pripadnicima te terorističke organizacije na Kosovu 1999. godine - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2020
Ubistva i mučenja Srba: Detalji optužnice protiv Tačija i vođa bivše OVK
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala