- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Počeli Molijerovi dani: Susret sa svetski poznatim piscima širom Srbije

CC0 / / Knjige
Knjige - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Književna manifestacija "Molijerovi dani" održava se od 9. do 27. maja u organizaciji Francuskog instituta u saradnji sa izdavačima i kulturnim i obrazovnim institucijama Beograda, Novog Sada i Niša.
Ljubitelji književnosti imaće priliku da u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, razgovoraju uživo sa frankofonim piscima čiji romani donose priče o Korzici, Dunavu, Španiji, Sefardima i o čudnovatim i opasnim mestima i vremenima.
Manifestacija se održava uz podršku Fondacije "Novi Sad-Evropska prestonica kulture 2022", Jevrejskog kulturnog centra, univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, kao i uz podršku više izdavačkih kuća.
"Ideja jeste da se predstavi savremeno francusko književno stvaralaštvo i autori. Prošle godine nismo mogli da ih dovdemo, ali zato ove godine imamo čast da nekoliko autora boravi u Srbiji i razgovara sa publikom. Već danas na štandu u okviru Festivala Evrope imamo autora Emanuela Rubena", kaže Vladomir Marinković iz Francuskog instituta.
Za putopis "Uz Dunav" Emanuel Ruben dobio je nagrade "Nikola Buvije" (2019), "Amerigo Vespuči" (2019), Veliku nagradu „Sport i književnost" (2019) i Nagradu „Amik" Francuske akademije (2020).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala