- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Panika u avionu: Putnici pred poletanje na telefone dobili slike avionskih nesreća /foto/

CC BY 2.0 / Wikipedia/Radio Nederland Wereldomroep / Pad turskog putničkog aviona u Holandiji 2009. godine
Pad turskog putničkog aviona u Holandiji 2009. godine - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Avion na letu sa izraelskog aerodroma „Ben Gurion“ za Tursku morao je da se vrati sa piste na terminal jer su putnici na svoje mobilne telefone dobili slike srušenih aviona neposredno pred poletanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Devet putnika uhapšeno je zbog sumnje da su drugim putnicima slali fotografije srušenih aviona.
Incident se dogodio dok se avion pripremao za poletanje, saopštile su Izraelske aerodromske vlasti (IAA), prenosi „Tajms of Izrael“.
Osumnjičeni za slanje slika srušenih aviona, koji su svi, prema navodima policije, imali oko 18 godina, udaljeni su sa leta.
Izraelski „Inet“ objavio je da su putnici dobili fotografije koje prikazuju pad turskih aviona 2009. u Holandiji i 2013. u San Francisku.
Avion je, posle detaljnih bezbednosnih provera, poleteo sa nekoliko sati zakašnjenja za Tursku.
IAA nisu precizirale koliko ljudi je dobilo fotografije i da li su koristili istog operatera. Pojedini izveštaji navode da su fotografije podeljene preko „Eplovog“ servisa „Erdrop“, koji omogućava podelu datoteka među „ajfon“ telefonima koji su u blizini.
Izraelska policija saopštila je da su svih devet uhapšenih iz sela na severu Izraela, i da im je određeno zadržavanje kako bi bili ispitani, a postoji mogućnost da im se na teret stavi priprema za napad na avion.
Policija je navela da su za sada osumnjičeni za širenje lažnih informacija i izazivanje straha i panike.
Pojedini izraelski mediji objavili su da se radi o avionu „Anadoludžeta“, ćerke firme „Turkiš erlajnsa“. U pitanju je „boing 737“ sa 160 putnika.
IAA je pohvalila pilota zbog odluke da se vrati na terminal i prijavi incident aerodromskim vlastima, umesto da poleti, iako je imao odobrenje za poletanje.
Svi putnici morali su da napuste avion kako bi bili provereni, baš kao i njihov prtljag koji je bio u avionu, pre nego što je avion poleteo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala