- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemačka: Zavisnost od ruskih energenata ćemo smanjiti do nule, i to zauvek

© AP Photo / Tobias SchwarzNemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Nemačka će u budućnosti potpuno i zauvek odustati od energenata iz Rusije, izjavila je šefica nemačke diplomatije Analena Berbok.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Dosledno ćemo smanjiti svoju zavisnost od ruskih energenata do nule, i to zauvek“, rekla je ona tokom posete Kijevu.
Prema njenim rečima, odustajanja od sankcija protiv Rusije iza leđa Ukrajine neće biti i da one ne mogu biti ukinute čak ni u slučaju da imaju negativan uticaj na samu Nemačku.
„Ne možemo da promenimo geografiju u Evropi, ali zajedno možemo jasno da damo do znanja da posle 24. februara ne može biti uzajamnog razumevanja s Rusijom, niti se možemo povući nijedan milimetar unazad iza leđa Ukrajine“, rekla je šefica nemačke diplomatije na konferenciji za novinare.
Ona je dodala da će Nemačka isporučiti Ukrajini savremene tenkove i haubice, a istovremeno će početi da obučava ukrajinske vojnike.
„Sledeći korak će biti najsavremeniji tenkovi, haubice, što znači da ćemo moći da ih iskoristimo kao zaštitu od dronova... Nemačka i Holandija će zajedno isporučiti te haubice. Jedna zemlja ne može da isporuči sve, jer i sami nemamo dovoljno. Nemačka će isporučiti sedam haubica i odmah ćemo početi neophodnu obuku“, navela je Berbokova.
Ministarka je, takođe, rekla da Ambasada Nemačke u Kijevu, koja je zatvorena sredinom februara, od danas obnavlja rad, mada s minimalnim prisustvom diplomata.
Analena Berbok je prva članica nemačke vlade koja je posetila Ukrajinu od početka ruske specijalne vojne operacije. Sredinom aprila Kijev je nameravao da poseti predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer, ali su ukrajinske vlasti odbile da ga prime, pozvavši se na njegove čvrste veze s Rusijom. To je izazvalo kritike u Nemačkoj, a kancelar Olaf Šolc je izjavio da za sada ne planira da poseti Kijev, upravo zbog Štajnmajerovog iskustva.
Saperi na mestu pronalaska sumnjivog predmeta u blizini kuće u Berlinu, gde rade novinari RIA Novosti - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
Berlin ugostio sedmu silu – a za ruske novinare bomba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala