- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović ispustio meč lopte, ostao bez snage i posle drame izgubio od Švarcmana

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLISrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović, 31. teniser sveta, izgubio je od Dijega Švarcmana – 6:2, 3:6, 7:6 (3) – u drugom kolo Mastersa u Rimu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srpski teniser imao je veliku šansu u desetom gemu trećeg seta, dve meč lopte i priliku da privede meč kraju, međutim, Švarcman je spasao obe i potpuno preuzeo momentum.
U narednom gemu Argentinac je nošen energijom napravio brejk sa nulom, ali istu prednost nije uspeo da materijalizuje jer je Miša odmah odgovorio brejkom, te se ušlo u odlučujući taj-brejk.
Tamo je Švarcman imao više snage, Kecmanovića je izdalo telo i El Peke je prošao u drugu rundu gde će igrati protiv Markosa Girona.
Kecmanović u prvom setu nikako nije uspevao da pronađe ritam. U šest gemova viđeno je čak pet brejkova od kojih je srpski igrač pretrpeo tri.
Švarcman je u sedmom gemu potvrdio brejk, potom je u osmom ponovo oduzeo servis Kecmanoviću i posle 42 minuta poveo je 1-0, 2:6.
Morao je Miša da promeni nešto u igri da bi izbegao poraz u dva seta i uspeo je da pronađe tenis koji ga je krasio u poslednja dva meseca.
Zaigrao je znatno bolje, u sedmom gemu je napravio ključan brejk, a potom je u narednom uz dosta muka uspeo da ga potvrdi.
Novim brejkom osvojio je drugi set i izjednačio na 1-1, 2:6, 6:3.
Treći set Kecmanović je započeo na furiozan način osvojivši svih 12 poena u prva tri gema – 3:0.
Međutim, nije uspeo da održi visok nivo igre i Švarcman je uzvratio sličnom merom, sa tri gema zaredom, 3:3.
U nastavku seta viđena je pomenuta drama, Miša je imao šanse, nije ih iskoristio i Dijego je prošao u narednu fazu turnira.
Lajović propustio šanse i ispao na startu Rima
„Mentalitet je kao srpski – strast, emocija“ – Đoković s osmehom čeka start u Rimu
Čuvena teniserka: Alkaras je bolja verzija Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala