- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nema posla bez moćne Ruskinje – Marina ostaje u Londonu!

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISMarina Granovskaja
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Marina Granovska će ostati direktorka Fudbalskog kluba Čelsi, iako će vlasnik biti promenjen jer je ruski milijarder Roman Abramovič, pod političkim pritiskom, morao da se odluči na prodaju kluba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Granovska je u klubu od 2003. godine, bila je prva saradnica Abramoviča, a 2013. godine je imenovana na direktorsku poziciju.
Ruskinja sa kanadskim pasošem je skoro 20 godina bila odgovorna za odluke koje su promenile istoriju kluba i koje su, na kraju, rezultirale trofejima, pa i dvostrukim osvajanjem Lige šampiona.
Granovska je bila najzaslužnija što je Didije Drogba ostao u Čelsiju i posle 2009. godine, iako je on dobio šest mečeva suspenzije iz Lige šampiona zbog vređanja sudije na meču polufinala Lige šampiona protiv Barselone.
Ruskinja je uspela da se izbori da Drogba ostane u Čelsiju iako su članovi upravnog odbora bili za to da se sa njim raskine saradnja.
Takođe, Granovska je odgovorna za to što je Čelsi 2017. godine potpisao ugovor sa kompanijom „Najki“, na 15 godina, za 70 miliona evra po sezoni, što je duplo više nego što je iznosio prethodni sa „Adidasom“.
Kolika je njena uloga možda najbolje govore i reči proslavljenog asa i legende kluba Petra Čeha, koji je trenutno šef sportskih operacija.
„U našem klubu samo jedna osoba pravi dogovore i završava ih. To je Marina. Mi definišemo igrača koji nam treba i pokušavamo da promislimo da li on želi kod nas. Dalje, javimo se Marini i ona sve radi dalje. Nemam sumnju da je ona najbolja osoba za taj posao“, rekao je Čeh.
Marina Granovskaja - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2020
Ruskinja je najmoćnija žena u svetu fudbala i njeno „ne“ zaista znači – „ne“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala