- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ideja Borelja da se Kijevu preda ruska imovina je krađa

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je nazvao krađom ideju šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da se Ukrajini prenesu zamrznuta sredstva Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Krađa, koju čak i ne pokušavaju da sakriju“, rekao je Lavrov komentarišući inicijativu Borelja.
Lavrov je naveo da takve akcije Zapada predstavljaju „nešto poput navike“. Kao primer je naveo situaciju sa zamrzavanjem avganistanskih sredstava koje na Zapadu ne žele da daju na raspolaganje stanovnicima Avganistana, već u svrhu koja nema veze sa obnovom zemlje.
Šef diplomatije EU je ranije izjavio da Brisel mora da razmotri pitanje zaplene zamrznutih ruskih deviznih rezervi kako bi pomogao da se plate troškovi za oporavak Ukrajine posle završetka specijalne vojne operacije.
Ranije je zamenik Ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško za Sputnjik nazvao inicijativu Žozepa Borelja „bezakonjem“. Prema rečima Gruška, ovaj korak će u slučaju da bude realizovan uticati na celokupan finansijski sistem i biće skup za Evropljanje.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
RUSIJA
Ruski diplomata: Boreljova inicijativa ─ bezakonje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala