- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Predsedništvo je propalo kao politički organ, SAD i Britanija dovode do razgradnje BiH /video/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICMilorad Dodik u Donjoj Gradini
Milorad Dodik u Donjoj Gradini - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Predsedništvo BiH je propalo kao politički organ, ono ne funkcioniše i na taj način se ruši Ustav. Zloupotrebljene su procedure jer da bi bilo ko otišao na sednicu Saveta bezbednosti mora imati odluku Predsedništva, a te odluke nema, rekao je srpski član Predsedništva Milorad Dodik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Takođe, Dodik je istakao da odlazak i obraćanje bošnjačkog člana Predsedništva Šefika Džaferovića na sednici Saveta bezbednosti nema smisla bez odluke Predsedništva BiH.
„Vidimo da je ova zloupotreba procedura urađena sa nekim zapadnim zemljama. Sarajevski politički krug je neko ko sa zapadnim ambasadama u Sarajevu definitivno podriva ovu zemlju sa namernom da je učine centralizovanijom i unitarnom i u tom pogledu da razgrade Dejtonski sporazum, a potom da okrive nas da mi taj sporazum kršimo“, izjavio je Dodik.
On je rekao da je BiH eksperiment međunarodne zajednice. Istakao je da je apsurdno da Savet bezbednosti razmatra izveštaj Kristijana Šmita.
SAD i Velika Britanija su na strani Bošnjaka u BiH, naglasio je Dodik.
„Oni dovode do razgradnje BiH“, kaže Dodik.
Dodik je rekao da je uputio pismo generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.
„I Gutereš se uključio u jednu farsu oko visokog predstavnika, dostavljajujući lažni izveštaj lažnog čoveka, lažnog visokog predstavnika, tvrdeći da on to dostavlja zato što neke članice SB prihvataju Kristijana Šmita kao visokog predstavnika“, rekao je Dodik.
Uzrok svih problema u BiH je međunarodni faktor, istakao je Dodik.
„To su SAD koje svoju aroganciju pokazuju na svakom mestu i dovode do razgradnje BiH. Oni bi trebalo da odgovore na pitanje da li Džaferović ima odluku Predsedništva. Pretpostavlja se da će Džaferović držati lekciju o lošoj Republici Srpskoj. Džaferovićevi stavovi nisu stavovi BiH već lični i jedne stranke“, rekao je Dodik.
Dodik je poručio da se Republika Srpska zalaže za slovo Dejtona onako kako je napisan.
„I to za Ustav koji kaže da je Republika Srpska 49 odsto teritorije. Nikad nismo govorili direktno o secesiji, već vraćanju nadležnosti. Ovaj put možda bi dobro i bilo da se desi“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.
Podsećamo, u Njujorku će sutra biti održana sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji u BiH.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
REGION
Dodik najavio kandidaturu na predstojećim izborima u BiH
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
REGION
Dodik: Lažni izveštaj lažnog visokog predstavnika dokaz lažne BiH
Član predsedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za Sputnjik - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
REGION
Dodik Amerikancima ponudio rešenje za prevazilaženje krize u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala