- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belorusija vrši proveru teritorijalne odbrane na jugu i zapadu zemlje

© Foto : Minoboronы BelarusiMinistarstvo odbrane Belorusije, beloruska vojska
Ministarstvo odbrane Belorusije, beloruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Belorusija će u okviru provere teritorijalne odbrane u maju sprovesti formiranje teritorijalnih snaga u dva regiona na jugu i zapadu zemlje, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U okviru provere organa upravljanja teritorijalne odbrane pod rukovodstvom načelnika Generalštaba oružanih snaga, prvog zamenika ministra odbrane Belorusije, od 10. maja sa izvršnim komitetima Bretske i Grodnjenske oblasti vršimo formiranje teritorijalnih jedinica Kobrinskog i Lidskog rejona“, navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegramu.

Kako se navodi, plan je da se pozove oko 430 rezervista. Po završetku formiranja vojnih jedinica teritorijalnih snaga, oni će nastaviti sa zadacima zaštite i odbrane važnih objekata.

„Vojne aktivnosti imaju za cilj povećanje sposobnosti lokalnih organa uprave u formiranju teritorijalnih jedinica i spremnosti organa uprave za teritorijalnu odbranu i vojnih jedinica teritorijalnih snaga u izvršavanju zadataka“, podvučeno je u saopštenju.

Podsetimo, belorusko Ministarstvo odbrane je saopštilo 4. maja da je u vojsci počela je iznenadna provera snaga za reagovanje. Kako je precizirano, „cilj provere je procena spremnosti i sposobnosti vojske za operativno reagovanje na moguću pojavu kriznih situacija“.
Lukašenko je prošle nedelje izjavio je u intervjuu za AP da je iznenadna provera snaga za reagovanje u Belorusiji povezana sa delovanjem NATO-a, a ne specijalnom operacijom Rusije u Ukrajini. U Belorusiji je 10. maja počela druga etapa provere snaga za reagovanje.
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
RUSIJA
Druga etapa provere beloruske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala