- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Samo je na trenutak spustio ruke“ – i zaspao! /video/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENMajkl Čendler i Toni Ferguson
Majkl Čendler i Toni Ferguson - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Svet borilačkih sportova je šokirao nokaut koji je doživeo Toni Ferguson, nekada veliki rival ruskog šampiona Habiba Nurmagomedova. Fergusona je u drugoj rundi briljantnim prednjim nožnim udarcem nokautirao prvak Majkl Čendler.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ferguson je jedan od najatraktivnijih boraca u istoriji MMA sporta, organizacija UFC ga želi u svojoj listi, ali je on sve dalje od statusa zvezde.
Ferguson je delovao na svom nivou tokom prve runde duela sa dve godine mlađim Čendlerom, ali, kako bi se reklo u filmu „Lajanje na zvezde“ – samo je na trenutak spustio ruke.
I – bum!
Čendler je frontalnim nožnim udarcem pogodio bradu Fergusona i bacio ga u momentalni nokaut iz koga nije bilo povratka.
Svojevremeno je Ferguson u lakoj kategoriji, boraca do 70 kilograma, imao 12 vezanih pobeda, ali je sada nanizao četiri neuspeha – pre Čendlera pobeđivali su ga Džastin Gejdži, Čarls Oliverira i Benil Darijuš.
Ali, UFC i dalje želi Tonija u svojoj „ergeli“.
„Svi su me pitali pre borbe da li će to biti kraj za Tonija ako izgubi. Svima sam rekao da neće. On je i dalje jedan od najboljih boraca na svetu, najboljih pet ili deset u svojoj kategoriji. Izgledao je odlično u prvoj rundi, ali onda je bio ‘žrtva’ opakog nokauta. Sada treba da napravi pauzu posle teškog nokauta. Ali niko ne može da kaže da je Toni izgledao kao da mu nije mesto u UFC oktagonu, naprotiv. Bio je veoma dobar, ali taj udarac ga je pogodio. Takav je sport, svakom može da se desi“, izjavio je predsednik UFC Dejna Vajt.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala