- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mentalitet je kao srpski – strast, emocija“ – Đoković s osmehom čeka start u Rimu

© AFP 2023 / ANDREAS SOLARONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u sjajnom raspoloženju dočekuje turnir u Rimu, iako na prethodnom takmičenju u Madridu nije uspeo da stigne ni do finala jer ga je na tom putu zaustavio fenomenalni tinejdžer Karlos Alkaras.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bez obzira na to, Đoković je zadovoljan pravcem u kom ide pred ultimativni cilj sezone na šljaci – Rolan Garos.
„Mislim da sam u Madridu igrao veoma dobro, iako sam izgubio u polufinalu. Osećao sam se fizički na sto posto posle borbe od tri i po sata sa Alkarasom. Dobro sam se oporavio sutradan, mogao sam opet da igram. To je pozitivno i ohrabrujuće pred Rim i, naravno, pred Rolan Garos“, rekao je Đoković. Mislim da idem u pravom smeru. Znam da uvek mogu bolje i znam da sam veoma samokritičan na terenu. Istovremeno, mislim da igram na visokom nivou. Nadam se da tokom ove nedelje mogu da zadržim taj nivo i da ga nadgradim. Nadam se da ću ovde dogurati daleko kako bih Pariz dočekao spremno“, rekao je Đoković.
Novak je upitan i koja je razlika između igranja u Beogradu i Rimu.
„Pa, bolja je pasta ovde, iako i mi imamo dobru pastu. Pasta u Italiji, u Rimu, stvarno je neprevaziđena. Ima razlike jer je Beograd moj rodni grad, moj dom. S druge strane, Rim bi mogao da bude druga kuća jer dobijam mnogo podrške i zbog osećaja koji imam svaki put kada sam ovde. Mislim da to što malo govorim italijanski pomaže da se povežem s ljudima. Takođe, italijanski mentalitet je sličan srpskom – strast, emocija. Uvek se radujem da dođem ovde“.
Đoković je turnir u Rimu osvajao pet puta, a sada će se u drugom kolu sastati sa Aslanom Karacevim.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala