- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nestašica hrane za bebe u Americi: Ograničena kupovina

CC0 / Unsplash/Lucy Wolski / Hrana za bebe
Hrana za bebe - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Nestašica mlečne formule za bebe, zamene za majčino mleko, pogoršava se u SAD. Gotovo 40 odsto najpopularnijih formula za bebe rasprodato je u trgovačkim lancima u poslednjoj nedelji aprila, pokazala je analiza kompanije Datasembli sprovedena u 11.000 prodavnica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

To je pogoršanje nestašice, pošto je nedelju dana ranije bilo rasprodato 31 odsto formula za bebe, navodi Datasembli. Veliki trgovački lanci, kao što su „Target“, „Volgrins“ ili CVS, ograničili su količinu formule za bebe koju kupci mogu da kupe, piše „Ju-es-ej tudej“.
Tako kupci u „Volgrinsu“ i CVS-u mogu da kupe samo tri paketa formule odjednom, dok je „Target“ ograničio kupovinu na četiri, dodaje Si-bi-es njuz.
Eliza Šmir, potpredsednica grupe „Mamz rajzing“, kaže da je veoma teško naći određenu formulu za bebe i da je ponekad za to potrebno „puno radno vreme.
Pogoršanju problema doprinelo je i povlačenje iz prodaje tri vrste formula koje proizvod kompanija „Abot nutrišn“ posle zahteva Administracije za hranu i lekove za ispitivanje sanitarnih uslova u pogonima te kompaniji.
Iz te kompanije naveli su za „Vol strit džurnal“ da, dok čekaju na otvaranje pogođenih pogona, pojačavaju proizvodnju u drugim pogonima, te uvoze formulu iz Evrope.
Nestašicama je doprinelo i povećanje tražnje za formulom, pošto je zabeležen rast prodaje od 18 odsto, što je dvostruko više u odnosu na porast broja rođenih beba.
Nestašica mlečne formule za bebe počela je u novembru 2021. godine i od tada se pogoršava, a glavni uzroci su povlačenje iz prodaje, inflacija i prekidi lanaca snabdevanja, navodi Datasembli.
Nestašice u pojedinim saveznim državama gore su nego na saveznom nivou. Tako je u Tenesiju, Teksasu, Misuriju, Ajovi, Južnoj i Severnoj Dakoti rasprodato više od 50 odsto zaliha. Posebno su pogođeni i neki veliki gradovi, kap što su San Antonio, sa rasprodatih 57 odsto zaliha, Memfis i Nešvil (52 odsto), De Mojn i Hjuston (50 odsto).
Platne kartice - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
EKONOMIJA
Da li se Srbi vraćaju kući: Cene na Zapadu nezaustavljive, rastu kirije, plate obezvređene
Prazni rafovi i nestašice u Austriji - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SVET
U Austriji sve više praznih rafova: Nestašica mnogih proizvoda, Vlada zakazala sednicu
EKONOMIJA
Srbija ima što mnogima nestaje: Ovo je šansa i za istorijski izvoz hrane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala