- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Konašenkov: Ruske snage oborile tri ukrajinska drona kod Zmijskog ostrva

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaArtiljerijske snage tokom borbi u LNR
Artiljerijske snage tokom borbi u LNR - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Sistemi za protivvazdušnu odbranu Rusije su u oblasti Zmijskog ostrva oborili tri ukrajinske bespilotne letelice, uključujući dva „Bajraktara ​​TB2“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je istakao da su u oblasti naselja Arciz u Odeskoj oblasti visokopreciznim raketama „Oniks“ obalskog raketnog sistema „Bastion“ uništeni ukrajinski helikopteri.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su tokom noći visokoprecizinim raketama uništile dva komandna punkta i ukrajinsku bateriju višecevnih raketnih sistema „Grad“ u rejonu naselja Popasna, u rejonu ​​Lisičanska 18 oblasti koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, u oblasti Zolotog radarsku stanicu za protivbaterijsku borbu američke proizvodnje, dodao je Konašenkov.
Operativno-taktička i vojna avijacija izvela je napade na 52 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i skladište municije u zoni naselja Gluhov.
Raketne trupe i jedinice artiljerije pogodile su osam komandnih mesta, 26 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, kao i 211 rejona koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, dodao je on.
U napadima je uništeno do 350 pripadnika ukrajinskih snaga, a onesposobljeno je 56 jedinica vojne tehnike.
Konašenkov je naglasio da su u oblasti Bogoduhova uništena četiri ukrajinska višecevna raketna sistema „Smerč“ i jedan lanser protivvazdušnog raketnog sistema S-300.
Prema njegovim rečima, ruski PVO sistemi su tokom noći oborili tri aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, i to: dva aviona MiG-29 u rejonu Iversko i Novodonecko u DNR, kao i jedan Su-25 u rejonu Pogonovke u Harkovskoj oblasti.
Osim toga, oboreno je 12 ukrajinskih bespilotnih letelica u vazduhu u oblastima naselja Balakleja, Šijkovka, Goptovka, Cupovka, Mali i Veliki Prohod u Harkovskoj oblasti, Kamenka u Čerkaskoj oblasti, Brjanka i Avdejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici, Pavlovka u Luganskoj Narodnoj Republici.
Portparol je dodao da su u rejonima naselja Izjum i Snežkovka presretnute tri rakete raketnog sistema „Smerč“.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je 160 aviona, 118 helikoptera, 783 bespilotne letelice, 299 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.949 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 342 višecevna raketna sistema, 1.423 jedinica artiljerijskog oruđa i minobacača i 2.769 jedinica specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala