- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko će platiti ceh energetskih sankcija Rusiji | Energija Sputnjika

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i EU
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
„Energija Sputnjika“ analizira nesuglasice između političkih i ekonomskih aspekata evropske politike prema Rusiji i ko u tim previranjima snosi najveće posledice.
Dok briselska administracija pregovara o tome kako da u što kraćem roku zameni ruski gas, iz Moskve stižu informacije da se transport ovog energenta kroz ukrajinske gasovode nastavlja „u skladu sa zahtevima evropskih potrošača“.
Istovremeno, Turska je saopštila da su njene rezerve prirodnog gasa u Crnom moru, koje će početi da eksploatiše već naredne godine, dovoljne za pokrivanje celokupne svetske potrošnje tokom 45 godina.
Kod nafte se, međutim, situacija komplikuje, jer su se zemlje koje zavise od ruskog „crnog zlata“ otvoreno pobunile protiv nesmotrenih odluka političara, koji, sve je očiglednije, ne vode računa o ekonomskim efektima sankcija EU protiv Rusije na privrede članica evropske porodice naroda. A ekonomija je ono što bi Briselu trebalo da bude primarno, jer je EU i formiran iz ekonomskih razloga.
O tome mogu li se i kako pomiriti politički i ekonomski aspekti evropske politike prema Rusiji, ko će platiti najveću cenu i gde su u tim previranjima male zemlje poput Srbije, da li će one biti kolateralna šteta u celoj ovoj geopolitičkoj priči, u emisiji „Energija Sputnjika“ razgovaraju Jelica Putniković i njen gost – energetičar Miloš Zdravković.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
Ko će platiti ceh energetskih sankcija Rusiji | Energija Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala