- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Haos u vladi Austrije - u jednom danu dve ostavke

© AP Photo / Lisa LeutnerAustrijski kancelar Karl Nehamer
Austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Dve ministarke u vladi austrijskog kancelara Karla Nehamera podnele su ostavku istog dana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon ministarke poljoprivrede, regiona i turizma Elizabet Kestinger to je popodne učinila i ministarka privrede Leonore Šrambek.
Dok je Kestinger organizovala konferenciju za štampu na kojoj je objavila svoju odluku, Šrambek je ostavku objavila u video klipu putem društvenih mreža.
„Nakon skoro pet godina u politici podnosim ostavku na mesto ministarke za privredu i digitalizaciju“, rekla je Šrambek ne navodeći razloge.
Dodala je da se ne kaje što je ušla u politiku ukazujući da je želela da doprinese jačanju zemlje.
„Bila mi je čast da radim za Austriju“, navela je uz posebnu zahvalnost bivšem kancelaru Sebastijanu Kurcu, koji ju je doveo u vladu.
Inače, njen se odlazak iz vlade poslednjih nedelja često pominjao.
Kancelar Karl Nehamer će sada morati gotovo u potpunosti da reformiše svoj tim.
Pre ulaska u politiku Šrambek je bila uspešna u telekomunikacijama, gde je imala rukovodeće funkcije. Biće upamćena i po neuspešnim projektima kao što je „Robna kuća Austrija“, koja je, prema njenoj zamisli, trebalo da bude austrijski odgovor na „Amazon“, a platforma je zatvorena nakon samo nekoliko nedelja.
Šrambek je nakon povlačenja Kurca iz politike ostala u vladi samo zahvaljujući podršci koju je imala od guvernera pokrajine Tirol Gintera Platera.
U potrazi za novim ministrima kancelar Nehamer će morati da posluša „sive eminencije“ Narodne partije (OVP) u pokrajinama, piše Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala