- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šampion je vozio šampionski, ali – Amerika se obrukala na premijeri: „Smejurija!“ /video/

© AFP 2023 / MARK THOMPSONMaks Ferstapen
Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Istorijski prvi trkački vikend Formule 1 u Majamiju obeležio je briljantan nastup mladog šampiona Maksa Ferstapena, ali i udesi Landa Norisa i Estebana Okona koji su postavili pitanje o bezbednosti trkališta na Floridi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ferstapen je trku startovao sa trećeg mesta, iza dvojice vozača Ferarija Šarla Leklera i Karlosa Sainca mlađeg, ali je spektakularnim manevrom uspeo da preuzme prvu poziciju, postavi najbrži krug i stigne do prilike da osvoji 26 poena.
Ferstapen je vozio bez ikakve zadrške, ali je izvesno da su drugi vozači mogli da potpadnu pod pritisak opasnosti po sebe zbog udesa koji je dan pred trku doživeo Esteban Okon.
Na prvi pogled bezazleno, ali Okon je kasnije rekao da je osetio udarac sile od 51G, što znači 51 put silu veću od svoje težine.
„Neprihvatljivo je zaista, nije trebalo da se desi tako veliki udarac. Ranije se žalio Karlos Sainc i nije bilo promena“, naveo je Okon.
Dan ranije Sainc je izleteo sa staze i doživeo udes koji ga je pomalo šokirai.
„Rekao sam im, takav udes, u drugoj brzini nije trebalo toliko da boli. Osećao sam bol u vratu, rekao sam im da postave zaštitu jer je betonski zid veoma težak. Nikada neću shvatiti to što rade“, istakao je Sainc.
Tokom trke veće posledice su pukom srećom izbegli Pjer Gasli i Lando Noris, točkovi njihovih bolida su se dotakli i Noris se vrteo po stazi – dobrom reakcijom uspeo je da ne udari u bankine i time spreči dodatnu štetu.
Ali, vozači generalno nisu zadovoljni uslovima u Majamiju i to je rekao vozač Red Bula Serhio Peres.
„Podloga je smejurija. Pravićemo greške jer smo stavljeni u situaciju da pravimo greške“, istakao je Peres.
U takvim okolnostima najbolje se snašao Ferstapen i smanjio je razliku u generalnom plasmanu u odnosu na Leklera, sada ima 85 poena, 19 manje od vozača iz Monaka.
Maks Ferstapen - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
SPORT
Ferstapen osvojio Majami!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala