- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpskom sinu prete smrću u Australiji: „Nasmejaću se“ /video/

© AFP 2023 / ERIC ESPADADejan Vasiljević
Dejan Vasiljević - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Dejan Vasiljević, momak poreklom iz Banjaluke, jedan je od najboljih šutera u australijskoj košarci, ali se tamošnjim navijačima nije svidelo kako je proslavio pobedničku trojku za svoj Sidnej protiv Džekdžampersa posle čega se 25-godišnji košarkaš suočio čak i sa pretnjama smrću.
Vasiljević je doneo drugu pobedu Sidneju u finalnoj seriji australijskog šampionata i u erupciji oduševljenja gestikulirao je ka protivničkim navijačima.
Slavio je Vasiljević trojku udaranjem u grudi i gunđanjem u bradu i to se nije svidelo navijačima ekipe sa Tasmanije.
„Verovatno sam malo preterao sa radovanjem. Ali, kada navijači počnu da vređaju i govore loše stvari na ličnom nivou, onda morate da ih ućutkate i uživate u momentu. Ipak, kada stvari odu previše lično, onda se ja iznerviram“, rekao je Vasiljević za australijske medije.
Ipak, sukob nije ostao na terenu – Vasiljević je postao meta na društvenim mrežama.
„Dobio sam preteće poruke, čak i pretnje smrću. To je život profesionalnog sportiste, ja ću te poruke obrisati, nasmejati se na sve i gledaću svoja posla“, istakao je Vasiljević.
Dejan je sin nekadašnjeg srpskog rukometaša Todora Vasiljevića, rođen je 1997. godine u Kanadi, a kao šestogodišnjak je stigao u Melburn.
Bavio se fudbalom, tenisom, kriketom, a košarkom tek kao 12-godišnjak, na nagovor oca, posle čega je usledila selidba na koledž u Majamiju.
Posle četiri godine vratio se u Australiju za čiju reprezentaciju je nastupio na Univerzijadi i Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 17 godina, gde je osvojio i dve medalje.
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
SPORT
Bogdan očitao lekciju Amerikancu kome je Jokić „trn u oku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala