Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bocan-Harčenko: Dok Evropa poništava istoriju, Srbija čuva svoju slobodu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Bocan-Harčenko nosi sliku svog dede Anatolija Bocan-Ivanoviča, koji je kao pilot poginuo u vazdušnom boju
Aleksandar Bocan-Harčenko nosi sliku svog dede Anatolija Bocan-Ivanoviča,  koji je kao pilot poginuo u vazdušnom boju  - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Ekskluzivno
Nikakav pritisak Zapada ne može da pokvari srpsko–ruske odnose, njihovu tradiciju, a posebno tradiciju zajedničke borbe sa fašizmom, sa nacizmom. Dan pobede je naš zajednički praznik i raduje me što je na ovaj način obeležen u Beogradu, kaže za Sputnjik ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik tokom manifestacije Besmrtni puk on prenosi svoj utisak, da je za srpski narod, Srbiju i one koji njome upravljaju, najvažniji osećaj slobode i suvereniteta.
„Ovo je za nas veliki događaj u smislu čuvanja sećanja na našu vojsku, naše heroje koji su oslobađali Srbiju i regiju istočne Evrope od fašista, a Dan pobede 9. maj je naš zajednički praznik. Naša zajednička tradicija je duga i čvrsta. S obzirom na sve ovo što se sad dešava u Evropi, slavimo Dan pobede kao i ranije, ali možda i još snažnije, sa više srdačnosti i jačim osećanjima. Osećamo aktuelnost ovog praznika, aktuelnost zadatka borbe sa nacizmom“, kaže Bocan - Harčenko, koji je i prošetao sa Besmrtnim pukom, noseći fotografiju svog dede koji je kao pilot poginuo u vazdušnom okršaju.
On dodaje da, bez obzira na pritiske kojima je Srbija izložena u vreme specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini ni jednog trenutka nije posumnjao da će se predstavnici najvišeg srpskog rukovodstva pridružiti Besmrtnom puku u Beogradu.
„Tradicije su čvrste. Ništa, nikakva situacija, nikakav pritisak Zapada ne može da pokvari tu tradiciju. Najvažniji osećaj za srpsko rukovodstvo, za Srbiju i srpski narod, je osećaj slobode, nezavisnosti i suvereniteta, a tradicija zajedničke borbe, borbe sa fašizmom, sa nacizmom deo je srpskog osećaja dostojanstva. Ubeđen sam u to. Što se tiče drugih zemalja, naravno, mi pozdravljamo sve naše saveznike. Poštujemo i borce svih savezničkih vojski koje su učestvovale u Drugom svetskom ratu“.
Komentarišući da se ove godine, zbog dešavanja u Ukrajini Besmrtni puk neće održati u većini zemalja Evrope ni u Sjedinjenim Američkim Državama, Bocan-Harčenko kaže:
„Pre svega, nama je zadovoljstvo što je održan ovde u Beogradu, a što se tiče drugih zemalja, zemalja koje su članice Evropske unije, nažalost, ovo je ispoljavanje potvrde rusofobije i pokušaj revizije i poništavanja istorije, zajedničke istorije“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala