- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Blokada na Cetinju, premijera gađali flašom /video/

© Sputnik / Boban NovovićProtest na Cetinju
Protest na Cetinju - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Proslava Dana pobede nad fašizmom 9. maja na Cetinju je počela, ali uz brojne probleme. Grupa građana, koja smatra da je u Crnoj Gori marionetska vlast, blokirali su puteve i saopštili da su „na Belvederu podigli zastavu slobode“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Crnogorski premijer Dritan Abazović je došao na događaj uz sitne provokacije pojedinaca koji su dobacivali, ali je iz jedne grupe građana koji su, najverovatnije došli iz Nikšića, prema premijeru poletela staklena flaša koja je, srećom, pala ispred njega.
Okupljeni ne dozvoljavaju diplomatama koji su akreditovani u Crnoj Gori da dođu na zvanični skup povodom Dana pobede nad fašizmom, prenosi DAN.
Pojedini crnogorski mediji preneli su da se okupljenima pridružio i političar iz Srbije Nenad Čanak.
Na Cetinje su krenuli i predsednik i potpredsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Slaven Radunović. Radunović je na društvenim mrežama opisao šta se događa na Belvederu.
„Lideri i poslanici Demokratskog fronta bili su pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobede u Drugom svetskom ratu u organizaciji ambasadorke EU u CG, Kristine Oane Pope. Međutim, prilasci Cetinju bili su blokirani na dva mesta, kod Belvedera i na ulasku u ovu varošicu, tako da mnoge zvanice nisu uspele da dođu na mesto događaja. Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji. Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sedištem u CG da važne datume obeležavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gde su svi dobrodošli. Nažalost, Cetinje više nije ništa od toga, već lokacija koja je odabrana za stecište ekstremista i fašista. To je nesrećna sudbina ove nekada prestonice koja je iznedrila nekada najveće ljude u CG, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji. Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju“, saopšteno je iz DF-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala