- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović i Mandić pozdravili hapšenje predsjednika Privrednog suda

© Sputnik / Boban NovovićDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
Pratite nas
Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozdravio je akciju Specijalnog državnog tužilaštva i policije u kojoj je uhapšen predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Mislim da je pravda krenula odranije, samo što će sad dobiti još više zamaha, i sve što će se desiti u narednom periodu je vrlo pozitivno za Crnu Goru, a neka pričaju rezultati. Rezultati su zasad neumoljivi i očekujem da se ovaj trend nastavi".
Kazao je da je policija ista kao prije, a da su tužioci različiti.
"Odmah imamo rezultate", rekao je Abazović novinarima u Skupštini.
Upitan da li jutrošnje hapšenje povezano sa slučajem Ulcinjske solane, rekao je da ne može dovesti jutrošnja dešavanja u vezu sa tim slučajem.
Kazao je da je slučaj Ulcinjske solane "jedan od mnogih" u kojima se desila "pljačkaška privatizacija sa pečatom države".
"Mislim da je takozvana stečajna mafija uzela maha i nanijela veliku štetu državi, i da je ovo jutros dobar početak da se protiv toga borimo", dodao je on.
U prethodnom periodu se, kako je rekao, dešavalo dosta čudnih stvari.
"Sada je došlo vrijeme da se polako svode računi i da svako odgovara za to što je radio", naveo je predsjednik Vlade.
Abazović je poručio da je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet u radu Vlade.
Demokratski front pozdravio je današnje privođenje Blaža Jovanića iz Privrednog suda. Poručili su i da nemaju nikakve veze sa današnjim navodima bivšeg Glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića a koje se tiču njegove budućnosti jer ne prizivaju ničiju smrt, ali traže da pravda zakuca na svačija vrata.
„Vidimo da nakon Vrhovnog suda na red dolazi Privredni sud. Mislimo da sa ovakvim akcijama treba nastaviti i da nipošto ni pod kakvim pritiscima ne treba odustati. Knežević, Medojević i ja smo danas teško optuženi od nekadašnjeg GST Milivoja Katnića da smo mi odgovorni ako mu se nešto desi.“, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.
On šalje poruku međunarodnoj javnosti, novom GST Vladimiru Novoviću da nemaju nikakve veze sa Katnićem niti da žele njegovu ili ičiju smrt, već samo traže da se Zakon primjenjuje jednako na sve, bez ikakvog prolivanja krvi.
„Ne zaboravite da takav plačan glas Milivoja Katnića nije bio i glas Mihaila Čađenovića koji je bio u zatvoru 8 mjeseci. Hapsili su naše savjetnike, vozače, ljude iz PZP-a za koje su tvrdili da su prali pare, uhapšeni su i rođaci funkcionera DF-a. Sve su to radili Katnić i Čađenović, nisu imali milosti, a nisu imali ni dokaza.“, kazao je on.
Po nalogu Specilajnog državnog tužioca Vladimira Novovića jutros je uhapšen predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić I još desetak osoba u Crnoj Gori.
Hapšenje predsednika Privrednog suda Crne Gore Blaža Jovanića - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
REGION
Uhapšen predsednik Privrednog suda Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala