- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinar oštro kritikovao Dončića: „Katastrofalan“ /video/

© Foto : FIBASlovenački košarkaš Luka Dončić
Slovenački košarkaš Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Skip Bejlis, novinar Foks televizije, rekao je da ljudi precenjuju Luku Dončića nakon što su Finiks Sansi poveli 2-0 u seriji protiv Dalas Meveriksa.
Dončić je u drugoj utakmici izgubio sedam lopti, bio je konstantno napadan u pik-end-rolu od strane košarkaša Finiksa i to je učinilo slovenačkog košarkaša da izgleda jako loše na terenu.
„Reći ću koliko Čarls Barkli i ti (Šenon Šarp) precenjujete Luku Dončića. On nije superstar ni po kom standardu. Kako smeš da ga zoveš bejbi Leri Birdom kada si odrastao gledajući velikana iz Boston Seltiksa. To je kao da porediš Lebron Džejmsa sa Majklom Džordanom. To je blasfemija“, rekao je Bejlis.
Luka nije mogao ništa da odbrani, postizali su poene kako su hteli pored njega i Finiks je zasluženo poveo 2-0.
„Luka je zapravo trostruka slabost po ekipu. Počeću sa njegovim šutem, loš je šuter, daleko od standarda superstara. Takođe, mašina je za izgubljene lopte. Luka Dončić, ponoviću ovo dva puta kako bi svi čuli lepo, predvodi NBA po izgubljenim loptama po utakmici. Sinoć je imao sedam izguljenih“, kazao je Skip.
„I na kraju, Luka Dončić je katastrofalni defanzivac. Nikoga ne može da čuva, napadaju ga svi košarkaši“, dodao je kontroverzni američki novinar.
Statistički, od Dončića više ne može da se očekuje, postigao je 35 poena, imao je pet skokova, sedam asistencija, dobar šut iz igre (13/22), ali i sedam izgubljenih lopti.
Luka se mnogo troši u napadu, lopta je konstantno u njegovim rukama i zbog toga je očekivano da bude slabiji na drugom kraju terena – u odbrani.
Ipak, da se pokazao kao loš defanzivac, jeste, da li mu je potrebna veća pomoć saigrača, i to je tačno, i zato treba pronaći neki balans – da se više daje u odbrani, ali i da isto tako u napadu bude rasterećeniji, odnosno da mu saigrači poput Bransona i Dinvidija više pomognu.
Inače, Dalas je smanjio na 2-1 u seriji, a četvrta utakmica igra se u nedelju u 21.30.
Pešić: Jokić mi je rekao – „kouč, ne postavlja se pitanje da li želim“
„Mislim da je Bodiroga u Beogradu“ – Bogdan uči Amerikance ko je popularizovao „bič“ /video/
Ultimatum Dina Rađe – Hrvati napuštaju ABA ligu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala