- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh: Ne želimo ništa da osvajamo, sami imamo sve što nam je potrebno

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Kiril služi uskršnju liturgiju
Patrijarh Kiril služi uskršnju liturgiju - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Ruski patrijarh Kiril služio je liturgiju u glavnom hramu Oružanih snaga Rusije uoči dana Pobede. Tokom propovedi on je odgovorio na kritike zapada na račun Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Rusija nikome ne želi zlo, ne želi nikoga da osvoji i okupira, ne želi ni od koga da crpi resurse, kao što to čini većina bogatih i moćnih zemalja sveta, koje su ekonomski okupirale slabe i bespomoćne zemlje. Nama to ništa ne treba, imamo sve što nam treba“, – rekao je patrijarh.
Prema njegovim rečima, Rusiji je potrebno samo jedno – istinska sloboda, nezavisnost od svetskih centara moći koji su danas neprijateljski raspoloženi prema njoj.
"Moramo da konsolidujemo sve naše snage - i duhovne i materijalne, da se niko ne usudi da se drzne da takne svete granice naše Otadžbine“, rekao je patrijarh Kiril.
Obraćajući se vojnicima koji su prisustvovali liturgiji, on ih je pozvao da se nadahnu primerima svetih Dmitrija Donskog i Aleksandra Nevskog, vojskovođa Mihaila Kutuzova, Aleksandra Suvorova, Pavla Nahimova, Mihaila Skobeljeva, Georgija Žukova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala