- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski naučnici napravili kobasicu koja snižava šećer u krvi

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaRuska salama
Ruska salama - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
U Rusiji je napravljena kobasica koja snižava šećer u krvi, a proizvodnja je planirana za jesen, rekao je Sputnjiku docent katedre na Odseku za tehnologiju skladištenja i prerade stočnih proizvoda Tehnološkog instituta „Timirjazeva“ Andrej Gurin, učestvujući na forumu „Velike ideje za novo vreme“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Razvijen je recept i tehnologija proizvoda. Eksperimentalno je dokazana efikasnost kuvane kobasice uz dodatak leka na biljnoj bazi koji ima hipoglikemijsko dejstvo ‘Arfazetina'. On se koristi za prevenciju i lečenje dijabetesa drugog tipa, a korišćenjem mahuna pasulja u izradi se smanjuje nivo glukoze u krvi“, rekao je ekspert.

Partneri projekta su Tehnološkei institut „Timirjazeva“ i Sveruski naučno-istraživački institut za lekovite i aromatične biljke.
On je naveo da bi proizvodnja mogla da počne do kraja jeseni, uz učešće predstavnika iz mesne industrije u projektu. Plan je da proizvodnja počne sa malim serijama, po 200 kilograma proizvoda dnevno i da se postepeno povećava.

„Razvoj tržišta funkcionalne hrane u Rusiji će pozitivno uticati na poboljšanje zdravlja i kvaliteta života Rusa. Što se tiče našeg proizvoda, njega će koristiti ljudi koji imaju predispozicije da dobiju dijabetes i oni koji imaju dijabetes drugog tipa, što je 5,1 milion ljudi. Naš proizvod će omogućiti da se značajno smanji uvoz lekova koji se koriste za prevenciju i lečenje dijabetesa drugog tipa, na primer, preparata ‘Glukobaj‘ ili „Siofor“, pojasnio je Gurin.

On je izjavio da se cena funkcionalne kobasice neće razlikovati od obične kuvane kobasice. Cena će se na tom nivou održati zahvaljujući tome što se umesto mlečnih sirovina koristi proizvod dobijen preradom pasulja, zaključio je ruski ekspert.
Kokos - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Put od kokosa: Ruski naučnici napravili „zeleni“ materijal za izgradnju puteva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala