Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opljačkana srpska porodica u Gračanici /video/

© Foto : YouTube/Kosovo Online, snimak sa ekranaOpljačkana kuća srpske porodice u Gračanici
Opljačkana kuća srpske porodice u Gračanici - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Nepoznate osobe opljačkale su sinoć kuću Dragoljuba Stevića iz Gračanice i odneli novac i zlatan nakit, a ovo nije prvi put da se porodica Stević nađe na meti lopova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Stević je za Kosovo onlajn ispričao da su po povratku kući on i supruga zatekli otvorene prozore na dnevnoj i spavaćoj sobi na spratu. Kada su ušli u kuću stvari su bile ispreturane, a garderoba razbacana po podu.
„Odmah sam ustanovio da mi je odnet novčanik sa bankovnim karticama i 300 evra u gotovini, kao i zlatan nakit u vrednosti od najmanje 400 evra.To malo para koje sam sakupljao za magnetnu rezonancu oni su odneli. Trećeg avgusta mi je zakazana operacija kuka u Nišu. Šta će dalje da bude, ne znam, ali ovo što se nama radi je strašno“, ispričao je Dragoljub Stević.
Novembra 2020. godine ova porodica je prvi put opljačkana. Tada su lopovi odneli novac u vrednosti od 500 evra i nešto od zlatnog nakita.
Stević ističe da su mu policajci i forenzičari nakon uviđaja preneli da nema otisaka prstiju i da su pljačkaši koristili rukavice.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila incident

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas obijanje i pljačkanje kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice, uz upozorenje da je ovoj porodici direktno ugrožena egzistencija.
Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
„Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta“, navodi se u saopštenju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu, navodi se i ukazuje da će Kancelarija nastaviti i dalje da insistira da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala