- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila korvetu ukrajinske mornarice u Odesi

© Sputnik / RIA NovostiAvionska raketa na ruskom avionu
Avionska raketa na ruskom avionu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su visokopreciznim raketama uništile centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko i korvetu projekta 1241 ukrajinske mornarice u oblasti Odese, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ruske visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja uništile su tokom noći komandni punkt mehanizovane brigade u rejonu Pjatihatka Harkovske oblasti i centar za vezu vojnog aerodroma Červonoglinsko u rejonu naselja Arciz“, rekao je portparol, napominjući da je uništena i korveta ukrajinske mornarice u području Odese.

Kako kaže, ruska vojska je u Harkovskoj obasti uništila dva sistema S-300 Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Korotič.
Pored toga, on je naveo da su ruski avioni pogodili 130 ukrajinskih vojnih objekata, da je likvidirano do 420 nacionalista i onesposobljeno 55 jedinica vojne tehnike.
S tim u vezi, general-major je na brifingu precizirao da su među pogođenim objektima tri komandna mesta, 123 područja koncentracije vojske i vojne tehnike, dve artiljerijske baterije na vatrenim položajima i dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije u rejonima Bahmut i Krasnopolje.
Ruska sredstva PVO tokom noćom su uništila još dva ukrajinska bombardera Su-24 i jedan helikopter Mi-24 iznad ostrva Zmejni, naveo je Konašenkov.
„Za dan su u području Odese uništena ukupno četiri ukrajinska aviona, četiri helikoptera, uključujući tri sa desantom, tri bespilotne letelice 'Bajraktar-TB2' i jedan desantno-jurišni brod ukrajinske mornarice“, dodao je on.
Konašenkov je istakao da je od početka specijalne operacije u Ukrajini ruska vojska uništila 156 aviona, 116 helikoptera, 765 bespilotnih letelica, 297 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.927 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 335 višecevnih bacača raketa, 1.393 artiljerjskih sredstava i minobacača, kao i 2.746 jedinica specijalne vojne tehnike.
Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
Ruska vojska uništila veliku količinu zapadne vojne tehnike u Harkovskoj oblasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala