- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Rusija neće ćutati na preporod neonacizma u Ukrajini

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Moskva neće tolerisati slepilo onih koji ne primećuju oživljavanje neonacizma u Ukrajini, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev na Telegram kanalu.
On je primetio da nije bilo baš zgodno da ruske vlasti suočavaju one na zapadu s njihovom istorijsko-ideološkom prljavštinom, kao i neku već isprljanu braću iz bivšeg socijalističkog tabora.
"Do određenog vremena se mislilo da su nam oni, čak i "partneri", pa čak i bivši saveznici. Da, i naš narod nije zlopamtilo i da je velikodušan. Međutim, ne možemo i nećemo tolerisati vrišteću tišinu, odvratno slepilo koje „ne primećuje“ oživljavanje neonacizma u Ukrajini. I nećemo. U ime sećanja na naših 27 miliona građana koji su položili svoje živote da slome ’smeđu kugu‘", rekao je on.
Medvedev je skrenuo pažnju na to da američki državni sekretar Entoni Blinken „u svojoj ’čestitki’ povodom 77. godišnjice Pobede nije ni pomenuo SSSR“.
„Sećam se fraze koja se pripisuje maršalu Georgiju Žukovu: Oslobodili smo ih i oni nam to nikada neće oprostiti“, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
RUSIJA
UŽIVO U potpunosti oslobođena Popasna u LNR, zabranjena evakuacija građana iz Zaporožja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala