Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva: Biće još jačih pritisaka da se uvedu sankcije Rusiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će u narednom periodu biti još jačih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da postoji veliko interesovanje Zapada za to zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i istakla da će u narednom periodu pritisci na Srbiju da to učini biti jači.
„Ogromno je interesovanje i nametanje nekoliko tema od kojih je jedna zašto je Srbija jedina država koje ne uvodi sankcije Rusiji“, kazala je Brnabićeva.
Istakla je da će u narednom periodu Srbiji biti sve teže, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „igra“ diplomatsku igru na neverovatan način, te da na sastancima koristi poznavanje istorije i prava, pa je teško da mu se da argument protiv.
Brnabićeva je navela da izjava predsednika Rusije Vladimira Putina u vezi sa Kosovom dodatno otežava situaciju Srbiji, te da je neverovatno koliko Putin, kako kaže, imitira sve ono što je Zapad radio 90 godina u slučaju Srbije i Kosova.
Brnabićeva ističe da ja Srbija mora da se bori za međunarodno pravo jer ono čuva njene interese.
„Mi kao zemlja pokušavamo da se držimo međunarodnog prava kao ‘pijan plota‘, u tome se razlikujemo od drugih“, kazala je Brnabićeva.
Osvrnula se na kritike opozicije oko ekonomskih mera koje uvodi Vlada, ističući da koliko god se smejali i kritikovali, država je pokazala da zna da se bori u kriznim vremenima.
„Koliko god da se smeju, mi smo uvek korak ili dva ispred za naše građane. Biće teško, ali mislim da smo pokazali da znamo da se borimo u kriznim vremenima“, kazala je Brnabićeva.
Mural ne u EU i NATO u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
SRBIJA
Velika cena: Ukoliko Srbija uvede sankcije Rusiji, od Zapada će dobiti samo – pohvalu
Skup podrške ruskom narodu - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
SRBIJA
Malo sutra: Dobro obavešteni stručnjaci objavili kad će Srbija da uvede sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala