- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Blumberg: Mađarska opet blokirala uvođenje embarga na rusku naftu

© AP Photo / Kirsty WigglesworthZastava EU
Zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2022
Pratite nas
Stalni predstavnici Evropske unije danas nisu postigli dogovor o sankcijama Rusiji, između ostalog zbog Mađarske, prenosi agencija Blumberg, pozivajući se na upućena lica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Dvadeset sedam stalnih predstavnika EU na sastanku u nedelju nije uspelo da postigne dogovor o sankcijama protiv Rusije. Očekuje se da će se diskusija nastaviti narednih dana“, navodi se u saopštenju Blumberga.
Prema rečima izvora agencije, Mađarska nastavlja da blokira predlog Evropske unije o zabrani uvoza ruske nafte, čime se odlaže usvajanje celog paketa sankcija.
Nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini Evropska unija je usvojila pet paketa sankcija protiv fizičkih lica, organizacija, finansijskog sektora i energetike Rusije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije da su sankcije Zapada veoma ozbiljne, ali da se Rusija blagovremeno pripremila za njih.
Nedavno je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila da će novi paket sankcija protiv Rusije obuhvatiti isključenje „Zberbanke“ i drugih velikih ruskih banaka iz međunarodnog sistema SVIFT, zabranu emotivanja tri ruska televizijska kanala u Evropskoj uniji, postupnu zabranu uvoza ruske nafte, kao i personalne sankcije protiv ruskih zvaničnika.
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da je uvođenje embarga na uvoz nafte iz Rusije neprihvatljivo za njegovu zemlju. On se takođe usprotivio uvođenju sankcija protiv ruskog patrijarha Kirila.
RUSIJA
Orban: Embargo EU na ruske energente jednak je atomskoj bombi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala