- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Više od 100 programa u Moskvi povodom Dana Pobede

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaKako je ukrašena Moskva za Dan pobede
Kako je ukrašena Moskva za Dan pobede - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
Pratite nas
Više od 100 manifestacija, posvećenih 77. godišnjici Pobede u Velikom otadžbinskom ratu, biće održano u Moskvi tokom 9. maja, izjavila je zamenica gradonačelnika ruske prestonice Natalija Sergunina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Na Dan Pobede, uz podršku Odeljenja za kulturu Moskve, biće održano više od 100 programa. Oni će se održavati na 87 lokacija širom grada, uključujući parkove“, rekla je Sergunina.
Prema njenim rečima, u Parku Pobede na Poklonoj gori nastupiće Simfonijski orkestar Marijinskog teatra, pod upravom dirigenta Valerija Gergijeva.
Najavljen je i nastup orkestra „Pobeda“ Ministarstva odbrane Rusije, kao i koncertni program „Međunarodna scena Besmrtnog puka“ u kojem će učestvovati ruski estradni umetnici i glumci.
Najavljena je i istorijska izložba na kojoj će biti predstavljeni vojni automobili i motocikli, tenkovi i oklopna tehnika, topovi i poljske kuhinje.
U muzeju „Kolomensko“ nastupiće Moskovski državni simfonijski orkestar pod upravom Ivana rudina, solisti Boljšoj teatra i drugi umetnici.
Tenkovi T-34-85 prodefilovali na vojnoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi 9. maja - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Tradicija se ne prekida: Parada pobede će biti održana 9. maja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala